Annons
Nyheter

Mycket kan och kommer att hända

Det finns något kittlande med opinionsundersökningar. Väntan på att den ska bli klar är nästan lika spännande som resultatet. Jag tror det gäller våra lokala politiker också.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2010

Vi har genom Sentio Research pratat med 800 personer. Med tre veckor kvar till valet är det klart att mycket kan och kommer att hända jämfört med de siffror vi i veckan presenterat.

Men ändå. En fingervisning är det i alla fall. Och vanligen brukar partierna precis som idrottsmän överträffa varandra i bortförklaringar om resultatet blivit lite sådär. Därför tyckte jag det var befriande att läsa våra lokala politikers kommentarer. Eller vad sägs om följande:

Annons

Bo Frank erkände att han inte kunde sova i väntan på siffrorna. Charlotta Svanberg med flera riktade in sig på att få så många veliga väljare som möjligt på sin sida.

Inte ett försök att snacka bort trovärdighet eller urval så långt ögat nådde. Ingen som, på sant idrottsmanér, uttryckte glädje över att bara ha fått vara med.

Dessutom rönte vår undersökning nationell uppmärksamhet. Vi vet att den lästes med intresse på åtminstone ett partihögkvarter. Kul.

Ibland händer saker som är svåra att skriva artiklar om men som ändå förtjänar en plats i tidningen.

I förrgår ringde vi till Jens Leandersson, politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i region Skåne. Följande konversation utspelade sig:

–Hej, jag heter Andreas Westergren, journalist på tidningen Smålandsposten.

– Åhhh, Westergren, det är ett riktigt sverigedemokratnamn.

Jag undrar därför vad som kännetecknar ett sverigedemokratnamn och vilken roll ett sådant spelar för partiet.

Kan inte en sverigedemokrat som vet svaren mejla mig?

Magnus Karlsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons