Annons
Nyheter

När vi arbetar är brukaren i centrum

Nyheter • Publicerad 5 juli 2012

Angående kritiken mot Attendos äldreboende på Åbovägen

Som anställda på Attendo Åbovägen vill vi gärna berätta om hur vi upplever vår arbetssituation!

Annons

Vi har den senaste tiden fått mycket dålig kritik riktad mot oss och om hur vi behandlar våra gamla. Det första vi vill säga är att vi tycker det är ledsamt att man väljer att gå till media i stället för att prata med oss som arbetar här. Givetvis ska problem tas upp, och det gör vi också i vårt kvalitetsarbete och på våra möten. Vi försöker vara lyhörda när vi får synpunkter från brukare och anhöriga.

Det är tråkigt att få höra från media att vi inte sköter våra jobb. De flesta av oss tycker om vårt arbete och ser alltid till vad som är bäst för våra brukare. När vi kommer till vårt arbete är brukaren i centrum för oss och vi tycker vi utför ett bra arbete.

Under våren har vi haft musikunderhållning, filmvisningar, påskfirande, demonstration (1 maj), Valborgsfirande och midsommarfirande.

Förutom dessa större högtider så har vi dagliga aktiviteter så som sittdans, promenader, filmkväll, utelekar, gudstjänst, plocka bär och blommor, målarverkstad, bakning, gymnastik, trädgårdsprojekt (plantering, grillning), korsord med mera.

Vi har bra samarbete med Svenska kyrkan och Röda korset.

Som personal erbjuds vi olika utbildningar efter intresse och även chans att umgås utanför jobbet. Nu i vår var det ett stort gäng från oss som var med i vårruset till exempel. Vi har ett bra samarbete och trivs både med varandra och med våra brukare, och vår fina naturnära miljö.

Vi har bjudit in media till oss då vi haft aktiviteter men då har de har inte varit intresserade

Nu har vi en ny ledning och vi vill alla fortsätta att se framåt, och fortsätta att göra ett bra jobb.

ANSTÄLLDA PÅ ÅBOVÄGEN

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons