Annons
Nyheter

När Vidingehem utför markarbete på Söraby skola utsätts eleverna för fara

Den 14 september startade Vidingehem ett markarbete på Söraby skola (med hjullastare och tung lastbil med släp), i rondellen där skolskjutsbarnen stiger av samt på skolgården.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010
Söraby skola.
Söraby skola.Foto: Lina Alriksson

Inga avspärrningar hade vid igångsättandet satts upp för att skydda eleverna, ej heller hade skolans rektor informerats.

Elevernas säkerhet åsidosattes alltså när Vidinge­hem snabbt ville komma igång vid en för dem lämplig tidpunkt.

Annons

Vi frågar oss följande: Hur kan ledningen i en så pass stor organisation agera så ansvarslöst?

Hur tänker en maskinförare som sätter sig i sitt fordon och påbörjar grävarbete bland mindre skolbarn, helt utan avspärrningar?

Snart fortskrider arbetet med bland annat asfaltläggning. Har Vidingehems ansvariga ändrat ståndpunkt angående säkerheten, eller ska vi föräldrar vara fortsatt oroliga för våra barn när de vistas på skolans område?

Är detta en tillfällig händelse eller brukar det gå till så här när Vidingehem utför underhåll på de skolor de förvaltar? En person i företagets ledning har uttryckt att ”det här är sånt som händer, och det har ju inte hänt något allvarligt”.

Betyder det att en tragisk olycka måste ske för att Vidingehem ska ta sitt förnuft till fånga och börja följa de lagar och förordningar som faktiskt finns?

Alla föräldrar med små skolbarn kan nog tänka sig in i situationen att just deras son eller dotter kommer i vägen för en hjullastare på skolområdet, där vi väl förutsätter att barnen är trygga. Att det inte hände någon olycka den här gången gör ju inte händelsen mindre allvarlig.

För kännedom till alla berörda föräldrar i Växjö kommun, med hopp om att Vidingehem ändrar inställning innan det är försent.

ANNA och RONNY KEINVALL, Rottne

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons