Annons
Nyheter

Nej tack till tanten på torget

Man kan fråga sig varför Susanna Arwin gjort den nya tantskulpturen då hennes första är tillräcklig?
Nyheter • Publicerad 24 juni 2014

För skulpturen Den svenska tanten innehåller allt det tankegods som hon vill säga med sitt nya verk. Det förstår man när man läser Ann Perssons artikel i Dagens Nyheter 9 juni 2005 publicerad i samband med invigningen av skulpturen på Campus, en helsidesartikel med text och bilder som legat tillgänglig på hem­sidan densvenskatanten.se sedan 2005.

Arwin har fått lov av vännen Hans Runesson att låna ett bildelement ur hans foto. Men Arwin borde även frågat de anhöriga till tanten om detta projekt är okej.

Annons

Det har Susanna Arwin inte gjort och i kommentar­fälten på Smålandspostens hemsida kan man läsa Anci Hrdinás negativa inställning till den nya skulpturen.

De kommunpolitiker som så snabbt gick ut och gillade Arwins nya projekt borda ha detta i åtanke innan man förverkligar i stor skala.

För övrig anser jag att Remus Wilson har bra synpunkter.

Dan Eklund, konstvetare

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons