Annons
Nyheter

Oppositionen är emot det mesta

Nyheter • Publicerad 20 januari 2012

Under förra mandatperioden existerade det knappt någon opposition i Växjö! Det retade gallfeber på Socialdemokraterna när jag vid något tillfälle uttryckte det som att vi får sköta även opponerandet i alliansen!

Denna mandatperiod är det precis tvärtom. Man är emot nästan allt utan urskiljning. Kommunala tjänstemän kritiseras, man kritiserar att det saknas handlingar till sammanträden och att handlingar är dåliga. Det har till och med gått så långt att man överklagar beslut man själv varit med om att fatta!

Annons

Bara på den senaste tiden har man ifrågasatt stora delar av vår nödvändiga infrastruktur – ombyggnationen av stationen och bidragen till Växjö Flygplats. När frågan om stationen var uppe i fullmäktige upptäckte man hur illa genomtänkt deras motförslag var så att den socialdemokrat som begärde votering tvingades dra tillbaka sitt voteringsyrkande!

Att Socialdemokraterna går emot fastighetsförsäljningar och konkurrensutsättning går inte att kritisera även om det för social­demokrater i mer urbana delar av Sverige är en självklar politik. Men i Växjö är det Juholts till­baka till 50-talet som gäller!

Sedan skall det i ärlighetens namn också sägas att styrkan i Växjö fortfarande är samarbete över blockgränserna när det gäller näringslivsfrågor, miljöpolitik och fysisk planering för Växjös tillväxt. Och att ”vår” opposition aldrig hemfaller till det förödande och destruktiva beteende som man kan se exempel på i en av våra grannkommuner!

Å andra sidan kan man med viss självdistans säga att varje majoritet har den opposition man förtjänar!

BO FRANK

Kommunalråd (M)

Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons