Annons
Nyheter

Politikerveckan är i stort sett som vanligt

Nyheter • Publicerad 5 juli 2012

 Politikervecka i Almedalen dragit igång . Eftersom man kan följa mycket av vad som sägs och debatteras på tv så behöver man inte vara där. Men man kan lätt konstatera att det är i stort sett som vanligt.

I en tv-sänd debatt häromkvällen så argumenterades som det alltid brukar från vänsterhåll. Här konstaterades att ersättningarna för människor som inte arbetade på grund av sjukdom eller arbetslöshet var skrämmande låga och var nu bland de sämsta i alla kategorier av länder. Detta var det största problemet och regeringens största misslyckanden.

Annons

Hur stora höjningarna av ersättningsnivåerna skulle vara för att de skulle bli acceptabla sades inte. Någon diskussion om hur höjningarna skulle finansieras presenterades inte.

För vänsterdebattörerna är det säkerligen inga problem, det är ju bara att höja skatterna för alla som arbetar så är problemet snabbt ur världen. Att sedan Sverige redan har ett av världens högsta skattetryck är inget problem enligt dem. Det är ganska märkligt, att i ett land med redan rekordhöga skatter, pengarna inte räcker till?

Samma dag så presenterade miljöpartiets företrädare ett alldeles nytt förslag, nämligen ROT-avdrag för cykelreparationer. Detta skulle främja möjligheten till miljövänliga transporter.

Här var dock skillnaden mot övriga vänsterdebattörer milsvid, förslaget var nämligen helt finansierat. Genom att höja bensinskatten med några kronor så kommer det inte att kosta statskassan någonting. Att man på det här viset låter glesbygdsbor, som är helt beroende av bilen för sin försörjning och möjlighet till att kunna bo i glesbygd, ska finansiera storstadsbornas cykelreparationer, så att de billigt och subventionerat ska ta sig till sina jobb måste betraktas som direkt stötande.

Det verkar härmed som om miljöpartiet endast är ett parti för storstadsbor som har nära till busshållplatser, tunnelbanestationer och pendeltågsstationer framgår mycket tydligt av förslaget.

NILS FRANSSON (FP)

Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons