Annons
Nyheter

Prioritera barn och ungdomar med funktionshinder

Folkpartiet vill att Växjö kommun gör en satsning på fler arbetstillfällen för ungdomar med olika funktionsnedsättningar.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2014

Ett liberalt samhälle ska vara anpassat, motiverande och möjliggörande för alla människor oavsett deras psykiska och fysiska förutsättningar.

På riksnivå har Folkpartiet länge arbetat för att unga med funktionshinder ska komma in på arbetsmarknaden. Människor med psykiska funktionshinder måste av kommunen kunna erbjudas en sysselsättnings­garanti. Tydligt avsatta statliga satsningar som riktar sig till ungdomar med funktionsnedsättning behövs.

Annons

Jag tycker att Växjö kommun omgående borde­ komplettera statens insatser genom att starta ett eget sysselsättningsprojekt för unga funktionshindrade. Det kan ge dem en verklig chans att etablera sig på arbetsmarknaden.

Ett samhälle för alla förutsätter riktade yrkes­utbildningar och vidare­utbildningar för ungdomar i behov av särskilt stöd.

Projektet Kryddan firade för ett tag sedan tio år i Växjö och erbjuder daglig verksamhet. Jag skulle gärna se att kommunen satsar ännu mer ekonomiska resurser för en vidare­utveckling av Kryddans fortlöpande verksamhet.

Många funktionshind­rade blir lätt socialt isolerade. För att i någon mån motverka problemet kan kommunen utveckla Kompiskortet vidare, till att ge tillträde till aktiviteter och upplevelser i hela länet. Kortet ska då gälla för den funktionshindrade själv, men också för två av dennes kompisar vid gemensamma besök.

Folkpartiet gillar mångfald. Vi står stå upp för alla människors lika värde och rättigheter.

Alla liberaler vill riva hinder och ge människor möjligheter att leva ett gott liv, med full delaktighet i samhället. Vi socialliberaler går till val på en människosyn där brister i tillgängligheten ses som strukturell diskriminering.

MATHILDA MOSER

Kandiderar till Kommunfullmäktige i Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons