Annons
Nyheter

Region Kronoberg satsar för framtiden

Att satsa på bra kommunikationer är att satsa på regionens utveckling och konkurrenskraft, mot andra tillväxt­regioner.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2014
Jag vill verka för direktbussar från Alvesta resecentrum, anpassade till flygets tider, skriver Mats Johnsson.
Jag vill verka för direktbussar från Alvesta resecentrum, anpassade till flygets tider, skriver Mats Johnsson.Foto: Anders Karlsson

Det sägs att världen blir mindre, men det är ju inte riktigt sant. Däremot upplevs den mindre i takt med att människors resande och kontaktnät blir allt större.

I vår region har vi som resultat av framsynt lokalt arbete, en egen flygplats, Smalands Airport. Flygplatsen bidrar till regionens expansion och utveckling.

Annons

Den långsiktiga samhällsnyttan påverkar minst ett 20-tal kommuner positivt, liksom både stora och små företag, ja, hela näringslivet, universitetet och våra statliga myndigheter.

En viktig bit som kan göras bättre är sammankopplingen mellan buss, tåg och flyg. Vi har ingen direktförbindelse mellan järnvägsknutpunkten Alvesta och Smalands Airport.

Det ska vara smidigt och lätt att ta sig till flyget från alla delar av vår region.

Jag vill verka för direktbussar från Alvesta resecentrum, anpassade till flygets tider. Så småningom kanske att som i Köpenhamn/Kastrup, kunna rulla in med tåget på flygplatsen, ta sina ­väskor och checka in direkt. Ett viktigt mål som kräver långsiktig planering. Det är dags att ta tag i detta nu.

Bra transportmöjligheter är en viktig kugge i det maskineri som driver utvecklingen i regionen framåt. Utveckling till gagn inte bara för oss utan för kommande generationer.

Vi måste vara framåtsträvande, våga satsa på att i ”Region Kronoberg” väva ihop tåg, buss och flyg så att de som bor och verkar här upplever en dynamisk helhet i sina möjligheter att resa både nära och fjärran och vice versa.

Jag är starkt engagerad för att driva utvecklingen i ”Region Kronoberg”!

MATS JOHNSSON

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons