Annons
Nyheter

SD vill ha förändring på riktigt

Vi Sverigedemokrater får ofta frågan hur vi skulle åtgärda kommunens problemområden om vi får mer inflytande efter valet.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2014
Dennis Dioukarev, riksdagskandidat (SD) och Ellen Franzen, kommunfullmäktigekandidat i Växjö (SD)
Dennis Dioukarev, riksdagskandidat (SD) och Ellen Franzen, kommunfullmäktigekandidat i Växjö (SD)Foto: 

Svaret är lika enkelt som effektivt. Enligt SCB har hälften av alla nyanlända flyktingar kommit i arbete efter sju år. Genom att minska invandringen till kommunen, kan vi använda de pengar vi nu lägger ut på försörjningsmedel, samt andra etableringsinsatser - till att skapa fler jobb och utbildningsplatser för de som redan är här och saknar sysselsättning, exempelvis i Araby. För att ta ett småskaligt exempel så har vi i Växjö avsatt två socialsekreterare för att enbart arbeta på själva mottagningsenheten. I kommunbudgeten motsvarar detta två nya lärare på en skola i Växjö.

Vi har besökt flera skolor i länet och många låg- och mellanstadieklasser har alldeles för många elever i varje klass för att kunna ta hand om elever med särskilda behov, oavsett om det behovet består av att lära sig svenska som nytt språk eller en diagnos som Aspergers, dyslexi eller ADHD. Kommunens skolor skriker efter fler elevassistenter men det finns inga medel att tillgå.

Annons

En vanlig missuppfattning är att vi vill skicka hem invandrare, när vi i själva verket vill ge bättre assimilationsförutsättningar för de vi redan har tagit emot – ge dem en chans att komma in i samhället och känna sig som svenskar. Genom att minska invandringen har de barn, ungdomar och vuxna som redan är här en mycket bättre möjlighet att lära sig svenska. Vore du själva ny i ett land och tio andra i klassen pratade ditt hemspråk, är det bara naturligt att ansluta sig till sina landsmän, istället för att fokusera på inlärning av det nya språket och lära känna de övriga i klassen eller kvarteret. Vi vill istället skapa en svensk gemenskap som inkluderar alla!

Vi tar emot för många invandrare, på för kort tid på ett för litet område. Vi tror helt enkelt inte på en splittringspolitik där det, av naturliga skäl, uppstår segregation. Får vi mer inflytande i kommunpolitiken blir det förändring - på riktigt!

Ellen Franzen , kommunfullmäktigekandidat i Växjö (SD)

Dennis Dioukarev , riksdagskandidat (SD)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons