Annons
Nyheter

Spännande val i Alvesta

Opinionsundersökningarna haglar över oss i dessa tider. Vi får per tid och minut veta vilket block som väger över det andra, om sverigedemokraternas eventuella vågmästarroll och om vilka väljare som kan tänka sig att byta parti. Allt på riksplan såklart.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2010

Långt ifrån lika många undersökningar görs på den lokala politiken. Kanske är det bra, vissa säger att väljarna kan bli styrda av resultaten. Men kanske är det dåligt för de väljarna som faktiskt röstar för helhetens skull.

Men spännande är det i alla fall. Och av kommunerna i Kronobergs län är Alvesta en kommun som det ska bli extra spännande att följa. Dels på grund av att det varit lite oroligt i kommunen de senaste åren. Ska den sittande majoriteten få känna av det på valdagen? Men också på grund av den konstellation av partier som sitter i majoritet.

Annons

Efter förra valet så var moderaterna och alvesta-alternativet de enda partier som gick framåt i Alvesta. Socialdemokraterna, som var det största partiet trots tapp, valde att inte samarbeta med något av de partierna. Detta gjorde att kristdemokraterna tackade nej till ett samarbete med s. De tyckte inte att väljarnas vilja respekterades när m och a-a utestängdes. Istället blev det ett samarbete mellan s, fp, c och mp.

Hur blir det i år? Kommer den udda koalitionen att fortsätta? Eller blir det nya sammansättningar?

I dag skriver Alvestas mp en debattartikel om kostens betydelse. Är det en viktig fråga i kommunen? Eller finns det andra som bör tas upp istället? Vad tycker du? Och vilken fråga skulle du vilja se istället i så fall?

Och vad tycker du om samarbete mellan de politiska blocken? Spelar de så stor roll på det lokala planet?

Elisabeth Anderberg

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons