Annons
Nyheter

Större individuell frihet i omsorgen

Växjö kommuns insatser för människor i behov av stöd och omsorg ska leda till att alla kan leva ett rikt liv. Ålder och funktionsnedsättningar ska inte leda till försämrad livskvalité.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2014

Vi socialdemokrater, tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet, vill att Växjö kommun ska ge människorna i omsorgen större individuell frihet.

Omsorgstagaren ska själva få bestämma vad som ska göras, hur det ska göras, när det ska göras och av vem. Denna inställning ska gälla oavsett ålder, krämpor och funktionsnedsättningar. Detta­ förverkligas genom så kallad förenklad biståndsbedömning. Vi hoppas kunna införa det om vi får förtroendet att styra Växjö efter valet. Vi vill att alla över 80 år ska få minst 8 timmars hemtjänst per månad.

Annons

Maten är en viktig kvalitetsfaktor för personer inom omsorgen. I vår måltidsvision lagas maten från grunden och så nära den som äter den som möjligt och inköp av ekologisk och närproducerad mat ska prioriteras. Det ska också bli möjligt för Omsorgstagaren att i större utsträckning kunna välja bland olika maträtter.

En aktiv vardag ger ett rikare och friskare liv och därför ska det också finnas en valfrihet i utbudet av aktiviteter. Vi ser gärna ett utvecklat samarbete med föreningslivet. Vi ser också att vi behöver utveckla samarbetet med olika organisationer som är nära omsorgstagarna.

Tycker du att våra tankar låter bra? Om drygt en månad är det val, fram tills dess, men även efter valet, vill vi ha en dialog med Växjö kommuns invånare om hur du vill att ditt Växjö ska formas. Hör av dig om du har några synpunkter, tankar eller funderingar. Tillsammans kan vi bygga ett Växjö för alla.

Malin Lauber (S)

Vice ordförande Omsorgsnämnden i Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons