Annons
Nyheter

Stort behov av nybyggen i Växjö

 ” Besviken hyresgäst ” skriver hur kan Växjöhem bara komma på tanken att förstöra för de boende på östra Täppan genom att bygga osv.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2012

 ” Besviken hyresgäst ” skriver hur kan Växjöhem bara komma på tanken att förstöra för de boende på östra Täppan genom att bygga osv.

Behovet av nybyggnation är mycket stort i Växjö. Som kommunalt bostadsbolag är ett av våra uppdrag att bygga bostäder. Kommunstyrelsen har gett de kommunala bostadsbolagen i uppdrag att verka för ökad bostadsproduktion. Vi tar vårt uppdrag på allvar och har inventerat all mark där det finns möjlighet till kompletteringsbebyggelse, inom gällande detaljplan.

Annons

Under de senaste åren har kompletteringsbebyggelse skett på andra ställen inom Växjö tätort.

Denna bebyggelse är betydligt högre än den som är planerad i kv Täppan. För att vi ska kunna möta behovet av bostäder kommer kompletteringsbebyggelse att vara nödvändig och det gäller alla stadsdelar.

När vi fick klart för oss att möjligheten till kompletteringsbebyggelse fanns i kv Täppan så informerades hyresgästerna om våra planer. Vi ville att informationen skulle komma från oss och inte ryktesvis.

Sedan dess har det gått ut ytterligare information där vi talar om att något beslut ännu inte tagits och beskriver den fortsatta processen.

De boende i kv Täppan och delar av kv Romalyckan kommer att få kontinuerlig information om vilka beslut som fattas och hur planeringsarbetet går. Som hyresgäst kan man också prenumerera på information, som berör det egna bostadsområdet, direkt via vår hemsida, www.vaxjohem.se/nyhetsbrev. Alla boende kommer att kallas till ett informationsmöte så fort vi har mer fakta att redovisa.

Christina Nyquist, VD, Växjöhem

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons