Annons
Nyheter

Tingsryd - där finns tron på framtiden

Silhuetten över Tingsryds centralort domineras av lyftkranar. Detta är ett resultat av en tro på framtiden och en vilja att förändra. I alla dessa exempel har vi socialdemokrater i Tingsryds kommun haft ett stort engagemang. Vi har inom majoriteten aktivt arbetat med en utveckling av kommunen, skriver Mikael Jeansson (S).
Nyheter • Publicerad 4 december 2013

När man kör genom Tingsryds tätort kan man lätt bli irriterad över en alltmer begränsad framkomlighet.

Silhuetten över Tingsryds centralort domineras av lyftkranar. Detta är ett resultat av en tro på framtiden och en vilja att förändra.

Annons

Detta är ett resultat av politiska beslut, men också ett resultat av ett stort engagemang av våra företag och kommunin­vånare.

Det byggs som aldrig förr och nya byggnader skjuter upp lite varstans. Örnen, AMB, LSS-boende, bostäder, nya industrier och fjärrvärmeutbyggnad är några exempel. Utöver diverse byggnationer finns det massor av andra projekt för framtiden:

? Destination Åsnen med en samling av näringen runt sjön.

? Bildandet av en nationalpark i nämnda sjö.

? Sydostleden mellan Simrishamn och Växjö ska passera genom vår kommun.

? Samåkningsprojekt bildat för att öka människors möjligheter att förflytta sig mellan orterna.

? Planering av medborgarkontor och ut­ökade möjligheter till ferie­arbeten för ungdomar är andra bevis på framtidstro.

I alla dessa exempel har vi socialdemokrater i Tingsryds kommun haft ett stort engagemang. Vi har inom majoriteten aktivt arbetat med en utveckling av kommunen.

Ett ökat samarbete med en mängd andra aktörer har burit frukt och uppskattats. Ett annat exempel på vårt framgångs­rika arbete är trendbrottet i befolkningsutvecklingen där vi ser en ökad inflyttning. Som kommun­invånare känner jag mig stolt och lycklig över att det nu händer så mycket.

Det är ingen tvekan om att vi vill fortsätta I vår målmedvetenhet. Vi social­demokrater i Tingsryd håller mottot samarbete och samsyn högt, vi är även ödmjuka inför framtiden och ser många utmaningar.

Annons

Förutom det fortsatta arbetet med att göra vår kommun attraktivare­ och därmed förbättra inflyttningen kommer vi att prio­ritera kommunal kärnverksamhet. Dessutom kommer barn och ungdomsfrågor få ett särskilt fokus i vår politik där naturligtvis skolan blir viktig, eftersom våra barn och ungdomar tillbringar mycket tid där.

Mikael Jeansson (S)

Tingsryds kommun

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons