Annons
Nyheter

Ungdomar – en viktig resurs

Det är viktigt att satsa på våra ungdomar eftersom de är vår framtida resurs. De behöver bra skola och god barnomsorg. Dessutom behöver de en aktiv fritid där deras olika behov tillgodoses.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2014

Det är viktigt med en aktiv fritid, eftersom detta leder till gemenskap, delaktighet och samarbete.

Därmed stärks självkänslan hos individen.

Annons

Vi i Tingsryds Centerparti kommer att arbeta för att ge möjlighet till fritidsgårdar i varje kommundel.

De ska drivas kommunalt eller i samverkan med andra aktörer.

Dessutom vill vi att det ska finnas hallar och gräsytor inom bekvämt avstånd var man än bor i kommunen. Alla ska ha bra förutsättningar för att bedriva lek, fritidsmotion samt elitverksamheter.

Vi kommer också att arbeta för en bowlinghall med åtta banor. För att detta ska bli verklighet måste ett samarbete komma till stånd med näringslivet och andra aktörer.

För att främja en god och rättvis fritidsverksamhet, anser vi att bidragsnormerna ska ligga i framkant i förhållande till våra grannkommuner.

I Landsbygdsprogrammet inför 2014–2020 finns pengar till attraktiva fritids- och rekreationsmiljöer på landsbygden samt en pott till idrotts- och fritidsanläggningar. Här ska vi ansöka om ekonomiska resurser för att möjliggöra ovanstående satsningar.

Vi ska verka för att för­eningslivet, företagare och andra aktörer samverkar och på så sätt skapar mer attraktiv fritid för våra ungdomar.

Har ungdomarna kul och är aktiva på sin fritid så blir vi fler invånare­ i kommunen! En mer attraktiv kommun gör att vi får ökade resurser.

För Centerpartiet i Tingsryds kommun

Eva Hagelberg

Lennart Fohlin

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons