Annons
Nyheter

Varför gäller inte nya regeln både lärare och elever?

På Sandsbro skola har lärarna fått bestämma en regel som säger att inga barn får komma in i skolan före kl. 07:55 varje dag. Dörrarna är låsta tills dess.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2010
Varför får inte barnen komma in förrän klockan 07.55?
Varför får inte barnen komma in förrän klockan 07.55?Foto: Urban Nilsson

Eftersom skolan börjar klockan 08:00 blir det turbulent när alla elever väller in i skolan samtidigt och ska ta av ytterkläder och skor på högst fem minuter.

Många barn har föräldrar som börjar arbeta klockan 08:00, och då är man hänvisad att lämna sitt barn på skolgården, oavsett väderlek tills klockan är 07:55.

Annons

Många barn får alltså stå ute i både kyla och ösregn med sina tunga väskor, en lång stund, eftersom de kanske måste lämnas vid halv åtta.

Lärarna har ett turordningsschema som innebär att det alltid ska finnas en lärare ute i kylan tillsammans med alla barn.

Resterande lärare vistas inne i skolans lokaler, i värmen, för jag gissar att om regeln hade gällt både lärare och elever så hade den slopats omgående, eller har jag fel?

EN AV ALLA IRRITERADE FÖRÄLDRAR I SANDSBRO

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons