Annons
Nyheter

Västerländsk medicin liknar extrem religion

Nyheter • Publicerad 5 juni 2014
Nötallergi botas med nötter, skriver Sigridur Thordardottir. Foto: JungeHeiko/tt
Nötallergi botas med nötter, skriver Sigridur Thordardottir. Foto: JungeHeiko/ttFoto: 

Kommentar till Homeopati är bedrägeri av Olle Kjellin den 24 maj.

Flertalet människor har blivit botade av homeopater när läkare har misslyckats.

Annons

Lyft blicken utöver din egen sanning; vilka är det som har dikterat villkoren för vetenskapliga studier?

Är dessa så avgränsade­ att man inte har verktyg att bevisa att homeopati fungerar?

Lika botar lika, tillämpas även i Olle Kjellins ”medicinska reli­gion”?

Vaccinationer; tillämpade av vanliga läkare. En injektion med samma­ virus, som sjukdomen man vill förhindra.

Nötallergi botas med nötter. Ormbett behandlas med serum från ormgiftet etc.

Är läkare bedragare? Flera läkarutbildningar i Europa erbjuder homeopati som en speciali­sering eller tillval. Menar du att läkare i Tyskland, Italien, England, Österrike etcetera är välutbildade bedragare? De använder sig av homeopati och alternativa metoder i sitt yrke.

Det är patetiskt hur svenska läkare än i?dag, tror att de sitter inne med universums sanning och förolämpar sina internationella kollegor som om de vore inkompetenta?

Kan det vara tvärtom? Högt upp lobbas det för att lagstadga tillsatser i maten, farliga ämnen. Sedan producerar man mediciner mot sjuk­domen som tillsatserna orsakar. De flesta mediciner botar inte utan dämpar symptom. De är gjorda för att användas kontinuerligt under lång tid som en generator till den stora pengamaskinen.

Tack vare utökat internationellt kunskaps­utbyte har människor upptäckt hyckleriet inom ”vanlig medicin”. Alkohol­ används även där och förutom konserverande effekt, förstärker den effekten av olika ämnen. Jämför; alkohol bör ej intas ihop med vissa­ läkemedel exempelvis sömnmedel, blodtrycks­medicin, blodförtunnande etcetera.

Jag har aldrig träffat på en västerländsk medicin som kan ”...?hitta till rätt ställe i kroppen?...” Penicillin exempelvis far fram som pesten i kroppen och dödar det mesta av bakterier. Den hittar inte rätt ställe och den skonar inte de livsviktiga bakterier vi behöver, utan de stryker med också.

Annons

Västerländsk medicin liknar extrem religion.

SIGRIDUR THORDARDOTTIR

Stojby

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons