Annons
Nyheter

”Vi i Vislanda är bortglömda”

Det känns nog bra för Mats Johnsson att avgå som kommunalråd i Alvesta. Vi har haft ett par stormöten och han gjorde tummen upp och lovade att se till så vi skulle få en samlingslokal, men nu behöver han ju inte uppfylla detta.
Nyheter • Publicerad 19 november 2014
Foto: 

Jag var med i både kommunstyrelse och fullmäktige och drev att vi skulle få en nioårig skola. Samtidigt lovades att skol­köket skulle få ”låna” Djupa Kajäng som var vår samlingslokal under tiden de byggde ut skolan. Det blev inget lån, då de helt har övertagit den. Vi är många som är mycket irriterade på att inte ha någon samlingslokal då vi är bland de största tätorterna i vår kommun. Nästan alla mindre byar kan ju erbjuda detta.

Börjar kännas som om centralorten Alvesta snart vill ha oss i Vislanda enbart som skattebetalare och ganska goda sådana, med tanke på alla framgångsrika industrier vi har inom ett fletal olika områden.

Annons

Läste i Smålandsposten för ett par dagar sedan om vår fina samlingslokal, som helt plötsligt förvandlades till skolans matsal för några år sedan.

Nu får vi troligtvis inte någon parkbänk uppsatt i vårt centrum. Anledningen är att de är så tunga att personalen behöver hjälpmedel för att få dessa på plats; mycket förståe­ligt att man inte riskerar rygg och annat för detta. I Alvesta finns två traktorer som används för detta, men ingen kan skickas ner till Vislanda, huvudsaken är ju att bänkarna sätts upp i Alvesta.

Kunde kanske använt pengarna det kostade att vattna gatorna inför sopningen. Åtminstone Movägen vattnades för några dagar sedan, men fortfarande ingen sopning. Beror kanske på okunskap att jag inte förstår nyttan med detta arbete.

Tyvärr är det samma sak vintertid, när det gäller snöröjningen, tror inte man tillhör samma kommun.

Rigmor Hildingsson, Vislanda

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons