Annons
Nyheter

Vill Bo Frank ta sitt ansvar angående ny fotbollsarena?

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2010

Socialdemokraterna i Växjö antog inför valet ett handlingsprogram. En av punkterna i det programmet var ”Projektet Arenastaden ska fullföljas”.

Det är mitt och mitt partis entydiga besked. Jag har också uppfattat det som att övriga partier har gett samma besked. Allt gott och väl så länge.

Annons

Nu är vi i den fantastiska situationen att Växjö har fått möjlighet att stå värd för Dam-EM i fotboll 2013. Det är något vi borde vara stolta över.

En av förutsättningarna för att matcherna ska spelas i Växjö är en ny fotbollsarena. Så är det, och det var ett känt faktum även när vi ställde oss bakom ansökan.

Vi har under våren och sommaren sett hur Östers herrlag har haft minst sagt stora problem i Superettan, medan Östers damer är med och slåss i toppen.

Nu sägs det från den politiska ledningen i Växjö kommun ”att vi inte kan bygga en fotbollsarena för ett lag som inte ens ligger i Superettan”. Och det är förvisso ett stort problem, men det är inte oöverstigligt.

Dessutom vägrar jag låta herrarnas kräftgång fälla möjligheten för intresserade och engagerade Växjöbor att följa EM-matcher på hemmaplan.

Hade det varit fråga om Herr-EM (vilket Växjö alltid kommer vara för litet för) hade den här diskussionen inte funnits, det är jag tyvärr helt säker på.

Vi måste också se Arenastadsprojektet som ett långsiktigt projekt som inte kan vara avhängigt av hur ett lag spelar ett enskilt år. Den nya arenan ska kunna användas i kanske 30 år.

Den nya fotbollsarenan är i grunden Öster IF:s projekt, precis som den nya is-och multiarenan är Lakers.

Men kommunen har här ett ansvar.

Jag kommer att ta mitt ansvar för att se till att det står en arena på plats till Dam-EM.

Annons

Jag har uppfattat det som att ordföranden i Öster, Clas Löfgren, vill ta sitt ansvar.

Vill Bo Frank och den övriga majoriteten ta sitt?

Det är frågan!

Charlotta Svanberg (s)

kommunalråd

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons