Annons
Nyheter

Vill du ha en butler?

Socialdemokraterna har lokalt i Stockholm gått ut med ett förslag som enligt dem skulle göra livet lättare för stockholmarna.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2010

Småbarnsföräldrarna vill de hjälpa genom att placera förskolor i närheten av kollektivtrafiken. Där ska det också finnas möjlighet att lämna sin tvätt på morgonen och hämta den ren och struken på kvällen. Det ska gå att beställa sin matkasse som ska stå färdigpackad när barnen ska hämtas på förskolan. De vill införa butlerliknande tjänster inom kollektivtrafiken som ska hjälpa till med olika tjänster.

Allt för att invånarna ska hinna med sitt liv.

Annons

Vad säger du om det? Skulle du vilja ha mer hjälp från samhället med ditt liv. För några år sedan kom det ett företag till länet där man kunde beställa en matkasse i veckan. I leveransen fanns både recept och ingredienser för veckans måltider. Hur det har gått vet jag inte, men jag läste att de i ett annat län liknande Kronoberg hade fått det svårt att gå runt. Vi på ”landet” har svårt att ta emot hjälp sa de.

Och det visar även RUT-avdraget. Folk på landsbygden utnyttjar inte det lika mycket som de gör i större städer. Varför är det så?

Har vi mer tid här i Kronoberg? Eller är vi för stolta för att ta emot hjälp? Kanske biter vi oss lite i vår egen svans då vi ska klara allt på egen hand när konsekvenserna av att lägga ner nattdagis blir väldigt liten. De som utnyttjade nattdagiset pusslar i stället för att få ihop vardagen och kräver inte att samhället faktiskt ska ta deras skattepengar på lika stort allvar som de som får tillgång till dagis på dagen.

Hur känner du, vore det bra om det fanns mer vardagshjälp att tillgå och vad skulle det i så fall vara? Eller klarar vi oss bra själva? Hör av dig till lobbyn.

Elisabeth Anderberg

Elisabeth Anderberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons