Annons
Nyheter

Visuell nedsmutsning

Nyheter • Publicerad 20 januari 2012

 Att kommunen beviljat tillstånd för att sätta upp stora plattskärmar för reklam är en skandal. Den största som är placerad på Tegnérgallerians vägg vid trafikerad vägkorsning är synnerligen olämpligt placerad. Själva syftet med en reklamskylt torde väl vara att den skall uppmärksammas och läsas. Hur lämpligt är det i en vägkorsning? Reklamskyltar får ju inte sättas upp hur som helst längs med övriga vägar.

Själv passerar jag förbi korsningen varje dag på cykel och har bestämt mig för att inte titta på skylten. Men den är så påträngande att det svårligen går att låta bli att inte påverkas av den. Dagligen översköljs vi av reklam som det inte är så enkelt att freda sig mot. Oftast kan vi välja, slänga reklamen eller undvika TV4 etc. I detta fallet går det inte. Låt oss slippa plattskärmar med reklam! Det är inget annat än visuell nedsmutsning!

CHRISTINE

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons