Annons
Nyheter

Wow, Benny

När man läser Benny Johanssons insändare Viktigt att ställa krav på SFI-eleverna så inser man hur okunnig han är att uttala sig i pedagogiska frågor. Det han beskriver som nytänkande hos de nya utbildarna må vara nytt för honom själv men är i själva verket självklarheter och fanns tidigare sedan en lång tid till­baka.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2012

Benny har i alla sina insändare kastat en skugga över Komvux men nu får det vara nog. Det är kränkande att bedömas av en person som har så lite insikt i den pedagogiska dagliga verksamheten.

Problemet är att politikerna vill att analfabeterna ska ha lärt sig att tala, läsa och skriva på ett nytt språk inom en tidsram som blir kortare för varje år. Elever födda i Sverige går i de flesta fall i skolan i 12 år innan de anses platsa på arbetsmarknaden. Analfabeterna får 2–3 år. Och vad gör man då när det tar lång tid och kostnaderna stiger? Jo, man hittar en nytänkande utbildare som kan fixa problemet på kort tid. Wow!

Annons

Jag har för övrigt inga synpunkter på de nya utbildarnas kompetens för det vet jag inget om utan önskar dem lycka till. Men snabba för allt i världen på annars byts ni också ut snart.

Ytterligare en bekymrad pensionär

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons