Annons
Nyheter

Skogsrå i trendiga frisyrer showade vid poolen

Småländsk natur och fantasifulla frisyrer. Det visades upp vid poolen när frisörer från hela landet hade konferens på Kosta Boda Art Hotel.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010

– Lite trender och lite fantasi. Vi i Smålandsgänget fick idén att bjuda in kollegor från övriga Sverige till en träff. Då ville vi passa på att visa upp vår fina natur här med skog och vatten, och kombinera det temat med frisyrtrender, säger kreatör Mia Ekman Pihlqvist, Växjöfrisör som i dag arbetar på hårsalongen Carpe Diem.

Arrangemanget skedde inom Intercoiffure som samlar de bästa frisörerna. Organisationen är världsomspännande, och kraven för att bli medlem är höga. I Sverige finns 55 medlemmar, och bland dem verkar nio i Småland.

Annons

På den två dagar långa konferensen i Kosta deltog 40 svenska frisörer. Utöver föreläsningar arrangerades frisyrshowen av Younggruppen i Intercoiffure. Egentligen var den en helt intern show. Men de många hotellgäster och besökare som kopplade av vid poolen under tidig lördagskväll kunde också se på.

Tolv modeller, inklusive fyra dansare från Katedralskolans i Växjö estetiska program, gick på catwalken runt den stora poolen med Kjell Engmans glaskonst under vattnet. De tolv skogsrårna, alla bosatta i Växjö, hade sminkats av Amy Vileskog och Carolina Blomstrand. För frisyrer och fantasifull klädsel med löv, mossa, grenar och annat från naturen stod Mari Strandgård och Christel Wallman Abbegård.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons