Annons
Nyheter

Dags att locka fram bilderna

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2010

Astrid fick en fin bebisbok när hon döptes. En Molly Musbok där man ska fylla i saker som händer första levnadsåret. Och i den ska man klistra in massor med roliga och fina bilder. Förstås. Nu för tiden framkallar jag väldigt sällan. Alldeles för sällan. Bilderna hamnar i datorn... och där ligger dom sen.

Hundratals. Tusentals..

Annons

Men nu är det dags. Verkligen. Ska ta mig tid en kväll och välja ut massor med bilder och beställa. Och så ska jag göra fina fotoalmanackor. Bra julklappar!

Helgen körde jag i gång med en rejäl tjejmiddag, trerätters och allt. Tre jobbtrötta tjejer dyker upp med blomma, te och choklad till en riktigt pigg matmorsa ute i skogen. Redo att steka halloumiost, toppa med mango chutney, ruccola och en valnöt. Det var förrätten det. Därefter följde en smarrig kycklingrätt innehållandes både kummin och koriander, lime, vitlök och så delikatesspotatis i ugn med rödlök och paprika. Till det turkisk yoghurt.

Som om inte det vore nog så körde jag även en glasstårta som jag lagt i en sockerkaksform, med dajmbitar och digestivekex. Jag säger bara, kolla in Leilas senaste bok. I den finns hemligheten. Så där satt vi och åt hela fredagskvällen. Gott och trevligt. Leiah var inte hemma, Astrid myste hela kvällen, var vaken till sista gästen gått...

I dag har vi varit på familjegudstjänst. Det låter fromt, jag vet, men saken var den att vi som brukar gå på sångstund med våra barn och bebisar skulle visa upp lite vad vi pysslar med på torsdagseftermiddagarna. Det gick jättebra. Leiah satt stilla hela tiden. Jag med. Kanske inte Astrid, men det gick fint ändå.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons