Annons
Nyheter

Samarkand eller centrum?

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010
Foto: 

Jodå, som ni ser så är det inte fejk, lilla Astrid vänder på sig ganska enkelt, från ryggläge till magläge och får hon inte till armen som hamnat under så blir hon förbannad och skriker.

Idag har vi varit på stan, Astrid och jag och det gick finfint! Hade Anna med oss och det blev en fikapaus också. När det var dags att byta blöjan på Astrid så visade det sig att toan var så liten att jag var tvungen att ha dörren öppen.. INTE BRA!

Annons

Sedan är det ju vissa affärer i Växjö centrum som är besvärliga att ta sig in i om man har vagn, eller för all del, om man är rullstolsburen. Inga namn nämnda, men det finns jobbiga och trånga trappor och det finns butiker i källare.

Vet ni vad? Detta, plus att man bor på landet numera, gör att det är mer tillgängligt för en sådan som mej med det nya Samarkand som håller på att poppa fram. Där kommer alla möjliga butiker att finnas, på markplan och där är det nära parkering och gratis dessutom. Att åka dit blir ett enklare alternativ. Plus att där finns mataffär. Och har man små barn och barnvagnar och sådant så vill man inte krångla till det mer än nödvändigt. Så, so long, stadens centrum!

Nä, skojar bara, jag kommer inte att överge Växjö centrum. Jag kommer absolut att springa där också. Men, det blir betydligt enklare att åka till Samarkand, lite tråkigare, men lite enklare.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons