Annons
Nyheter

Lucia sjöng på dagledigträff.

När terminens träffar för daglediga i Filadelfia avslutades så kom Kulturskolans Lucia med tärnor och sjöng.
Nyheter • Publicerad 19 december 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

När terminens träffar för daglediga i Filadelfia avslutades så kom Kulturskolans Lucia med tärnor och sjöng. Det var ett hundratal personer som slagit sig ner i bänkarna denna eftermiddag när Holger Petersson hälsade välkommen. Så tågade Lucian Annie Engdahl med sina tärnor sjungande den välkända sången Sankta Lucia in i kyrkan.

De fortsatte sedan med att sjunga ett stort antal sånger, både från den äldre repertoaren av Liciasånger men även flera nyare. Sången ackompanjerades på piano av musiklärare Nina Ivarsson. När sången var över och Lucia med sina tärnor tågade ut ur kyrkan applåderades livligt deras framträdande. Holger tackade Nina och Lucia för deras medverkan.

Annons

Stanley Källner höll en betraktelse och nämnde om det stora ljuset Jesus och om hur hans kommande hit till jorden var förebådat av olika människor. Och att när Gud vill säga något till oss så sker det oftast genom enkla människor. Efter stunden i kyrkan var det dags att gå ner till Pelarsalen där det serverades julgröt och smörgåsar. När gröten avnjutits följde en stund av gemytlig samvaro.

Ett lotteri till förmån för barnen i Rumänien såldes. Det var många vinster, från bland annat Ello-livs och Ica Supermarket, som hamnade hos de mest tursamma.denna dag. En kopp kaffe med pepparkaka smakade också fint.

De personer som ansvarar för dagledigträffarna avtackades av deltagarna genom att Runa Hjälmefjord och Ulla Rosander tackade och överlämnade en julklapp. Marianne Wallenberg tackade och avslutade samlingen med att tala om ljuset. Och att vi, liksom ljusen som brinner, är olika, men att vi alla kan brinna och sprida ljus och värme. Till sist sjöng dagledigkören två julsånger.

Holger Petersson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons