Annons
Nyheter

Träff för Daglediga i Altona

För tjugotredje året i följd har Lammhults Filadelfiaförsamling ordnat en sommarträff för daglediga på logen i Altona. Till årets träff kom det 55 personer för att lyssna till Eva Carlsson från Gemla som framförde sångprogrammet "Sommar i folkton".
Nyheter • Publicerad 13 juli 2012
Foto: 

För tjugotredje året i följd har Lammhults Filadelfiaförsamling ordnat en sommarträff för daglediga på logen i Altona. Till årets träff kom det 55 personer för att lyssna till Eva Carlsson från Gemla som framförde sångprogrammet "Sommar i folkton". Hon inledde med att på blockflöjt spela, Om sommaren sköna. Till gitarr fortsatte hon med att sjunga två sånger av Per Lagerqvist, den ena sången var, Det kom ett brev.

Eva berättade något om hur hon fått tag på sångerna som hon sjöng och författarna till dessa. Flera av sångerna hade hon själv tonsatt. Under flera år samarbetade hon med poeten Birger Franzen från Alvesta och de hann med att göra ca. 700 framträdande tillsammans, då Birger berättade och läste sina dikter och Eva sjöng. Många av sångerna var skrivna av författare från Småland, som Siv Andersson, Nils Petersson och Arne Wirdenäs. På blockflöjt framförde hon också Glädjens blomster.

Annons

Till sist sjöng Eva, I denna ljuva sommartid och en dikt av Atle Burman. Pastor Stanley Källner höll en betraktelse i vilken han nämnde kort om Anders Frostenssons liv och hans författarskap. När det var dags att avnjuta den medhavda fikat hade det regn som började falla strax innan träffen fått ge vika för solen, så en del av besökarna passade på att dricka kaffet ute i solenskenet. Under kaffet såldes ett lotteri där första pris var en resa med daglediga i Augusti.

Så av avslutade ännu en lyckad träff för daglediga där kanske vinnaren av resa, Astrid Johansson kände sig lite extra lycklig.

Holger Petersson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons