Annons
Nyheter

Biggest Loser Sverige 2012

Nyheter • Publicerad 31 mars 2012
Foto: 
Foto: 

En startvikt på 169 kilo, hjärtproblem och fick inte träna för hårt. Ändå rasade han 16 kilo första veckan. Hans smeknamn på slottet blev "Terminator". I finalen fick vi se en nästan oigenkännlig och förminskad Raffe som slog konkurrenten Michael med minsta möjliga marginal.

Jag är fascinerad av konceptet Biggest Loser. Det är häftigt hur så stora människor så snabbt kan ändra sina vanor med både mat och träning och därmed också minska drastiskt i vikt. Man kan diskutera huruvida det är hälsosamt att gå från att vara maximalt otränad till att träna måååånga timmar varje dag. Jag tycker att det är ett under att de inte skadar och sliter ut sig mer än vad de gör!

Oavsett upplägg så tycker jag att programidén är underhållande och inspirerande. Det är väldigt glädjande och hoppfullt att efterhand se hur människorna liksom kliver ur sina stora kroppar och är nöjdare, friskare och lyckligare än någonsin tidigare. Jag avundas också de duktiga tränarna Mårten och Olga, vilket toppjobb de har! Personliga tränare till människor som verkligen är målmedvetna i kombination med att få vara med i tv - det vore något det! ;)

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons