Annons
Nyheter

Julmys, julspel, jultomte, julklappar

Nyheter • Publicerad 29 december 2010
Foto: 

Så var julen över. Eller, ja, nästan i alla fall. Det hindrar inte mig från att njuta av vår fina julgran, vår goda knäck eller Zelmerlöws sköna julskiva. Men Kalle Anka har redan varit, tomten har gjort sitt årliga besök och paketen är öppnade. Nu är det nyår som väntar istället.

Jag hade en fin jul. Vi brukar alltid fira jul två dagar i rad, på julafton och på juldagen, med båda delarna av släkten. I år var vi hos morfar i Öjaby, för sista året innan han flyttar, tillsammans med våra kusiner ifrån Stockholm. Julbordet var gott, den mysige André Pops gjorde ett lysande jobb i tv-rutan, jag är lite småkär i tjuren Ferdinand och min lillasyster har en dold talang som tomtenisse. Vem kunde ana det!? I julklappssäcken fanns de saker som jag önskade, men nu för tiden är det minst lika roligt att se hur andra människor öppnar de presenter som jag har gett dem. Eller nåja. Jag var fortfarande som ett barn på julafton, hihi, det kan jag inte förneka och ingen kan ta det ifrån mig. Jag älskar att öppna paket, men det är roligt att se andra öppna OCKSÅ. Speciellt när man har gett bort något som man själv kan ha lite nytta av, som till exempel en Elton John skiva till pappa, eftersom båda älskar hans musik. Man får inte vara dum! ;)

Annons

Juldagen blev också den en bra dag med pappas sida av familjen. Vi sjöng ”Rudolf med röda mulen” i stämsång, spelade rundpingis tills vi var svettiga, skrattade åt den –minst sagt- underhållande tomten och tittade på Fångarna på fortet.

Resterande dagar har vi tagit sovmorgon till nio och sedan har det alltid hänt någon form av aktivitet. Till förmiddagsfikat har vi spännande matcher i spelet som jag och Hanna fick i julklapp – Ligretto! (Ni måste bara testa det spelet! Det finns på Akademibokhandeln och är lika enkelt som Uno, fast roligare!)Vi har åkt mycket längdskidor , åh så kul det är! (Inte lika kul med blåsor på fötterna efter åken dock.) Eftersom kusinerna från huvudstaden har varit nere tillbringades många trevliga timmar tillsammans med dem, tennishallen har också besökts (vi var ju tvungna att öva inför Alvesta TK:s årliga Skinkdubbel som går av stapeln den 30:e dec) och ikväll ska vi gå på filmen ”Änglagård” i ”metropolen” Moheda:s biosalong.

Julen har varit mysig. Nu är det mest juliga slut. Men det är fortfarande lov och det finns fortfarande massa mysiga grejer kvar att uppleva. Starting right now.

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons