Annons
Nyheter

Merry x-mas!

Nyheter • Publicerad 23 december 2010
Foto: 
Foto: 

Igår var det avslutningskonsert i Domkyrkan med kören, som jag sjunger i på mitt individuella val, ivä-kören. Vi hade fem uppvisningar. Två för Katedral, en för Teknikum och två för Kungsmad. Kyrkan var fullsatt fem gånger om. Vi sjöng både klassiska och lite nyare jullåtar i flera olika stämmor och körledaren Allan Rogers stod längst fram och ledde oss till de rätta tonerna. Människorna jag sjunger tillsammans med är elever från åk 1-3 och vi är en skara på ca 25 personer som redan har väldigt kul tillsammans. Själva framträdanderna gick väldigt bra och jag är så stolt över allas prestationer!

På en vers hade jag förmånen att sjunga solo, första versen i låten ”En stjärna lyser så klar”.

Annons

Jag har en speciell relation till den låten. Jag spelade den på min mormors begravning när jag var 11 år och sedan dess har det varit min låt till henne. Jag har framfört den flera gånger innan, men att få sjunga den inför en fullsatt domkyrka – gång på gång – var stort. Det kändes mäktigt. Jag sjöng för henne samt Växjös tre kommunala skolor.

Många har varit förvånade över att jag inte är nervös inför uppträdanden. Men det är klart att jag har en massa fjärilar i magen! Jag har bara blivit ganska bra på att dölja det, hantera det och bara njuta av ögonblicket. För det är helt magiskt att höra min röst klinga mellan kyrkans stenväggar och känna hur alla blickar riktas mot mig. Många av de människor som jag tycker om fanns i publiken, både de i min nya och gamla klass, min mamma, och andra fina personer som jag känner på ett eller annat sätt. All den positiva kritik som kom efteråt, i form av en kram eller ett sms, stärker mig otroligt mycket och det där leendet på läpparna blir omöjligt att få bort. Det var så underbart att jag inte hittar ord. Jag slutade min första termin på gymnasiet med flaggan i topp.

I morgon är det julafton. Jag hoppas verkligen att ni har möjlighet att träffa era nära och kära i snökaoset, så att inte alla trafikproblem sätter käppar i hjulen. Tänd många ljus, njut av juldofterna, titta lite på Kalle Anka klockan tre och mys med ”le Père Noël” (jultomten). Tänk också på att det inte är innehållet i paketet som räknas, utan tanken och kärleken som ligger bakom. ”We are living in a material world”, som Madonna sjunger. Och det är hemskt. Men julklappar vill man ändå inte vara utan. Fast? man kan tillägna sin gåva en extra tanke och bli extra tacksam för det man får. Det är värt att tänka på.

Tänk också på ett krama varandra! Först då hittas den rätta julstämningen!

GOD JUL ALLIHOPA!

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons