Annons
Nyheter

Right here, right now, nothing is impossible...

Nyheter • Publicerad 1 september 2010

...för att citera idolvinnaren Agnes Carlssons vinnarlåt -05, vars text som just nu passar in ganska bra på mitt liv.

Idag har det varit en lång men rolig dag! Eftersom mitt program samhäll/idrott-ledarskap kräver mycket sammanhållning gör vi många ”lära-känna-övningar” för att få en bra gemenskap så fort som möjligt. Vi har hittills fått presentera varandra både under svensk- och engelsklektionerna och idag kom en dramapedagog för att göra lite samarbetsövningar med oss. Huvudpunkten var när hela klass ID10B (idag var vi 29 personer) skulle få plats på så få stolar som möjligt. Vi klarade fem. FEM stolar på 29 pers! Det var helt otroligt. Vissa stod på stolsryggarna, andra balanserade på bara ett ben med hjälp av andras armar, händer eller tröjärmar. Efter en enda vecka känns klassen redan ganska sammansvetsad och magkänslan över de kommande åren ligger just nu på topp! Nästa vecka ska vi även cykla till Åby där vi ska övernatta, vilket borde förbättra stämningen ytterligare.

Annons

När jag sedan gick med en klasskompis ner till stan för att invänta bussen hem var det mycket folk på Storgatan. Mitt i H&M delade vi på oss och jag stötte på en gammal barndomsvän som numera bor i Växjö, trevligt! Efter det kramkalaset träffade jag många från min nuvarande klass och trots att vi just hade gått i skolan tillsammans blev det ännu mera kramkalas, åh så mysigt! På bussen hem blev det ett kärt återseende med många människor från min gamla klass, 9AB, från Lammhultsskola. Jag har absolut ingenting emot att tillbringa tiden i buss med mina ”gamla” kompisar och hålla även den kontakten vid liv!

Just nu känns det som om jag tillhör två klasser. En gammal och en ny. Det är härligt och jag liksom svävar på små rosa moln. Sleep well cykelställ!

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons