Annons
Nyheter

Väckelsångsloppet 2010

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2010
Foto: 
Foto: 

Terränglopp är en relativt ny erfarenhet för mig. När jag var liten deltog jag visserligen i korta lopp i Alvestas Hagapark, men i starten blev jag alltid så rädd för det avlossade skottet att det förtog halva nöjet. Sedan något år tillbaka har det varit aktuellt igen, men jag har aldrig riktigt fått tummen ur på grund av förkylningar och datum som inte har passat. Nu var det dags!

Att tagga till efter en timmes sömn i bilen på väg till Väckelsång är inte det lättaste, men med många träningsklädda människor, solsken, musik och efter lite uppvärmning stod jag och Hanna tillsammans med drygt 80 andra löpare på startlinjen. 4.5 km var sträckan vi skulle springa innan vi var i mål och både små fotbolls-knattar, motionärer och ungdomar i tävlingsklasser gav sig samtidigt iväg från idrottsplatsen så att gruset yrde. Banan var lagd både på elljusspår, stig och asfalt vilket var en bra blandning av underlag.

Annons

Mina ben var tunga, men min andning var ännu tyngre. Dagsformen var inte på topp med andra ord, men jag bet ihop och zig-zagade mig fram genom loppet. När jag äntligen kom spurtandes på upploppet var de två som tampades om segern bara 30-40 meter framför mig och jag gick i mål på en tredjeplats som bästa tjej. Klockan stannade för min del på 19.40 och jag var riktigt trött, men nöjd, jag hade tagit mig i mål!

Vi var bara två tjejer i min klass och till min lycka fick jag stiga upp överst på prispallen! Prisutdelaren var Angelica Bengtsson (som har vunnit bland annat junior VM-guld och junior OS-guld i stavhopp) och jag fick äran att ta denna imponerande tjejen i hand! Det var ett stort ögonblick bara det, och att sedan få en påse med mitt pris i handen var för mig bara en bonus. Påsen visade sig innehålla ”Växjö- spelet” och en fin skål från Kosta Boda, weho!

Därefter hann vi med ett snabbt besök på Grand- Samarkand, OJ vad stort det har blivit! Ett par Converse inhandlades för första gången i mitt liv, härligt! I övrigt ser jag verkligen fram emot när en av mina favoritaffärer Cubus öppnar där, öppningsdatumet är värt att längta efter!

En god middag hos morfar och ett nystädat rum senare sitter jag är och är ganska trött. Och ganska nöjd. Och ganska glad. God natt!

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons