Annons
Nyheter

30 månader till val

Nyheter • Publicerad 15 mars 2012
På torsdag nästa vecka är det Dag X i Tipshallen.
På torsdag nästa vecka är det Dag X i Tipshallen.Foto: Filip Sjöfors

Den 14 september 2014 är det dags för nästa riksdagsval i Sverige. Den snabbräknande kan därmed konstatera att det i går var 30 månader kvar tills medborgarna åter får chansen att säga sitt om vilka som ska styra landet.

Här på lobbyn debatterar höger- och vänsterblock även när det inte är valspurt. I dag är det Katarina Brännström (M) som utmanar Socialdemokraterna. Hon tycker att oppositionen kommer med mycket kritiska synpunkter, men att de inte berättar vad de vill.

Annons

Katarina Brännström skriver att Sverige klarat sig genom finanskrisen på ett bra sätt. Hon tar upp att vi klättrat i OECD:s välståndsliga och att ungdomsarbetslösheten är ett långvarigt problem där Kronobergs län klarar sig bättre än snittet.

”Sverige är i topp, trots kris och lågkonjunktur, men vi duckar inte för nya utmaningar. Vi vågar se och söka lösningar på de samhällsproblem människor möter i sin vardag. Ingen har hört vad Socialdemokraterna vill!”, skriver Katarina Brännström.

Inom bara några dagar lär ni här kunna läsa vad Socialdemokraterna tycker om den första halvan av mandatperioden. De politiska diskussionerna fortsätter på lobbyn – hur många månader det än är kvar till valet.

***

Torsdag nästa vecka är det Dag X i Tipshallen. Länets UF-företag samlas för att visa upp sina idéer.

Smålandsposten finns förstås på plats och SMP-live kommer att sända under hela dagen. Men redan i går var vi i Tipshallen. Öster mötte Kristianstad i säsongens sista träningsmatch på hemmaplan. Nu återstår två träningsmatcher i Skåne och ett läger i Barcelona innan det är dags för premiär mot Ljungskile. Smålandsposten följer uppladdningen.

Moderator · lobbyn

Daniel

Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons