Annons
Nyheter

Att jobba när andra festar på Stortorget

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2010

I går kväll hoppade jag in som redigerare på Smålandsposten. Jag brukar försöka jobba en vecka eller två på sommaren på olika poster på tidningen, som redigerare, nattchef eller nyhetschef.

Jag tycker det är vansinnigt roligt – i vanliga fall.

Annons

Men i går önskade jag faktiskt att jag var någon annan stans. 100 meter västerut, till exempel.

För från gårdagens arbetsplats hade jag perfekt utsikt över alla glada växjöbor som gick upp mot Stortorget och The Arks konsert. Vi tappra knegare fick nöja oss med att bara nästan höra vilket låt som spelades och lite senare få se Filip Sjöfors suveräna bilder. Text och bild levererades vid extranumrets sista toner och några minuter senare lämnades tidningen till tryckeriet. Lagom till det var dags att cykla hemåt var stan nästan tom. Trist.

***

I dag står jag på stan, tillsammans med Martin Tunström, mellan 12.00 och 13.30 för att träffa er läsare. Välkomna med frågor och synpunkter.

***

Sommarens sista sommarspaning gick i fredagstidningen – på måndag börjar vi om med ordinarie krönikörer. Alla du känner igen från våras är kvar, utom Annika Stacke som tar paus även över valet.

Gillade du någon lite extra mycket? Hör av dig till mig i så fall, vi ska se över krönikörsschemat under augusti och kanske finns det plats för någon eller några nya.

***

Snart börjar valstugorna dyka upp som svampar ur jorden. Välkomna också till Smålandspostens Demokratistuga – vi hoppas vara på plats på Klostergatan, precis vid Quidings, den 16 augusti. Insändardatorer, debatter och vår populära valkompass står på schemat. Välkomna!

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons