Annons
Nyheter

Debatt blir nyheter och vice versa

Nyheter • Publicerad 20 januari 2012

God morgon!

Dagens debattartikel av Mitsuru Suzuki, ordförande i Saco-S-föreningen, Linnéuniversitetet, riktar skarp kritik mot Linné­universitetets rektor Stephen Hwang. På nyhetsplats, sidan sex, bemöter Stephen Hwang kritiken.

Annons

I gårdagens Smålandsposten publicerades en debattartikel undertecknad av 58 lärare på Teknikum i Växjö – ett svar på den Inblicksintervju med René Jaramillo som gick i tidningen i lördags. I går möttes Jaramillo och lärarna och utången av detta möte kan ni läsa om på sidan åtta i dag.

Det här är två goda och färska exempel på redaktionella samarbeten när de är som bäst. Nyheter som skapar debatt som ger uppslag för nya artiklar. Debattartiklar som följs upp på nyhetsplats.

Även dagens inblickssidor kommer sannolikt att följas upp i Smålandsposten framöver. Vår reporter Jan Bärtås och fotograf Alexander Mahmoud har följt Åsadakocken Klas Lindbergs förberedelser inför tävlingen Årets kock på onsdag.

Här handlar det om matlagning på högsta nivå och förberedelserna är lika viktiga som råvarorna förstklassiga.

För alla som blir sugna att testa något nytt till fredagsmiddagen har Klas Lindberg även anpassat några av recepten för att passa hemmakocken. Vad sägs om grön sparris med lax och äggvinägrett eller stekt gös med ansjovissmör och dillkokt palsternacka i kväll? Med lite karamelliserade hallon i vanilj- och mandelkaka med hallongranité, mynta och stjärnanis till efterrätt. Ett alternativ till tacosbuffén kanske.

I Fredagsbilagan får ni möta Markoolio, Mattias Alkberg och Gunhild Carling bland andra. Och även här bjuds det på mat. Minipizzor av olika slag står på menyn.

Och för att återknyta till inledningen så vill även sportens Daniel Enestubbe väcka debatt i dag. På sportsidorna läser han lusen av både bragdjuryn och alla som röstat på Jerringpriset. Nu pläderar han för ishockeyns upprättelse.

Håller du med? Är våra hockey­proffs missgynnade i galasammanhang?

Moderator · lobbyn

Kristina Bingström är featurechef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons