Annons
Nyheter

Den sjungande och den dansade tränaren

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2012

Nästan exakt ett dygn efter IFK Värnamos makalösa slutminuter klev Östers herrar ut på residensets balkong på Stortorget. Nedanför Växjös fotbollsstolthet stod folkmassan redo att hylla den fantastiska säsong laget har gjort i superettan.

Det finns all anledning att vara stolt som Växjöbo och kronobergare. Vid sidan av storstäderna har Gävle hittills varit den enda staden med ett lag i ishockeyns elitserie och i fotbollens allsvenska. Nästa vår är Växjö med på den exklusiva listan.

Annons

Roar Hansens och hans mannar får ett solklart högsta betyg för det som de har åstadkommit.

I kväll börjar ett annat lag en resa som förhoppningsvis slutar lika lyckligt. Pia Sundhage är ny svensk förbundskapten. Den tidigare Österspelaren gör sin första match som huvudansvarig på Myresjöhus Arena mot Schweiz. Kvällens träningslandskamp är ett viktigt steg på vägen mot det stora målet med hemma-EM nästa sommar.

Under helgen har Pia Sundhage och landslagsspelarna varit runt i Växjö för att göra reklam för det som komma ska. På pressträffen inför matchen berättade förbundskaptenen till exempel att hon tog med sig gitarren till Samarkand och att hon bjöd förbipasserade på skönsång.

Sången har blivit en viktig del av Pia Sundhages ledarskap. Den var bland annat ett återkommande inslag när hon var förbundskapten i USA och två dagar innan VM-finalen mot Japan 2011 fick också världspressen höra Pia Sundhages sångröst när hon drog av några takter av låten ”Feelin?Groovy” av Simon & Garfunkel.

På måndagens pressträff i Växjö fick Pia Sundhage frågan om hon också kommer att göra EM-låten till nästa sommar.

– Haha, det vet jag inte. Jag kan sjunga ”Vi är tjejer, vi är bäst”, sade förbundskaptenen.

Det där med sång och dans verkar vara en framgångsfaktor bland tränare. Roar Hansen sjöng säkert på söndagens fest, men det fastnade aldrig på film. Det gjorde däremot hans dans.

Kika på den och se även en intervju med damlandslagets anfallare Sofia Jakobsson på smp.se.

Moderator · lobbyn

Daniel

Annons

Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons