Annons
Nyheter

Det blev märkligt tyst på läktaren

I går fick alla Österfans och Växjöbor sig en ordentlig käftsmäll. Stjärnorna i Öster dalade. Det blir spel i division 1 nästa år. Det blev märkligt tyst på läktaren, där jag satt, efter att domaren blåst av matchen.
Nyheter • Publicerad 10 november 2014

Matchanalyserna och kommentarerna som alltid brukar höras uteblev. Det verkade inte finnas något att analysera, inte just då, direkt efter slutsignalen. Allt andades besvikelse och tomhet.

Men efter några djupa andetag kom analyserna. Se dem, hör dem och läs dem i Smålandspostens nyhetskanaler. Här i papperstidningen på sidorna B 8 och framåt och självklart på www.smp.se. Dessutom lär det finnas mycket att diskutera framöver. Jag lovar. Vi kommer att hålla er uppdaterade.

Annons

Allt var inte nattsvart i helgen. I Huseby, i Kosta och i Ösjöbol kunde besökare tindra i kapp med julstjärnor och julljus. Det stora julracet har börjat.

I Växjös konserthus stod en stjärna i lyxförpackning på scenen. Lill-Babs, Barbro Svensson, som haft scenen som sin arbetsplats i 60 år. Hon var stressad och lite sen till Växjö men så fort hon kom in på scenen och musiken kom igång försvann stressen och hon blev professionell. Per Jodenius och Johan Christensen fick en pratstund med henne, ni hittar den på sidan A8.

Ytterligare en stjärna och en färgstark sådan möter ni på sidorna A20 -21. Marie Fransson och Filip Sjöfors porträtterar här konstnären Ulrika Hydman Vallin. Redan i början av 1960-talet kom hon till Åfors och är fortfarande högst verksam. En intressant detalj, mellan åren 2003 och 2005 inbringade hennes glasserie Mine hela 157,5 Mkr till Orrefors Kosta Boda! Se även smp.se/ Nära där Ulrika Hydman Vallin berättar om sitt första möte med ormar.

I dag skulle vi haft ett reportage i tidningen från Kvinnomässan på Araby Park Arena. En mässa med fokus på kultur, fördomar och kvinnligt entreprenörskap. Mässan arrangerades av Växjö kommun, Araby Park Arena och Växjöbostäder i samarbete med ytterligare intressenter. Men något reportage blev det inte. Vår reporter Per Jodenius blev inte insläppt. Mässan var bara öppen för kvinnor.

Vi skriver november 2014.

Gun-Britt Iderheim är produktionschef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons