Annons
Nyheter

Dubbel agenda i sportens värld

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2012

I helgen var det dags för den 19:e upplagan av Växjö maraton, ett lopp som sedan starten vuxit till Sveriges andra största maraton lopp efter Stockholm maraton. För de flesta av oss hör kanske inte åtta varv runt Växjösjön en dag i oktober till vad vi vanligen betecknar som lördagsnöje, en så mycket större bedrift för de dryga 400 män och kvinnor som ställde upp, sprang och fullföljde loppet. Imponerande!

För vår Sportredaktion var Växjö Maraton dock en enkel match. Start, mål, slut på ett par timmar och så kunde vinnarna Andreas Magnusson från Mariestads AIF och Pernilla Lundberg från Lenhovda koras.

Annons

Så långt ifrån tabeller och avancerade matematiska uträkningar man kan komma. Så långt ifrån alla turer kring Östers avancemang till allsvenskan man kan komma.

I fredags satt nattchefen med famnen full med olika förstasidor till Smålandsposten. Först när slutsignalen mellan Öster och Landskrona Bois ljöd visste vi vilken variant vi skulle köra på. Först när slutsignalen ljöd visste vi att väntan inte var över.

Sportchef Dan Magnusson skickade under söndagen ett långt mejl med två alternativa upplägg för dagens sportsidor. En variant utifall att Halmstad förlorade poäng mot Värnamo och segerjublet från Öster var ett faktum och en variant utifall att Halmstad vann och Öster och fansen skulle få vänta ytterligare ett tag.

Nu vet vi hur det gick. Efter ett par matcher med stolpe ut, hade fotbollsherrarna slutligen turen med sig när Värnamo i slutminuterna vände och vann och säkrade de där nödvändiga poängen för Öster. Det är inte ofta vi går ifrån vår vanliga mall för förstasidan. Men ibland är det befogat. Som när Växjö Lakers tog steget upp i hockeyns elitserie. Som när Österherrarna tar steget tillbaka till fotbollens allsvenska.

Ett par omgångar återstår av årets säsong, men avancemanget är klart. Så i dag säger vi grattis och lycka till!

Moderator · lobbyn

Kristina Bingström är featurechef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons