Annons
Nyheter

En förebild har gått ur tiden

För några dagar sedan gick en av mina förebilder, Anders R Olsson, bort efter en längre tids sjukdom. För de flesta svenskar var han kanske okänd men inom journalistiken var han välkänd.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2012

Han var expert på yttrandefrihetsfrågor och ett levande uppslagsverk när det gällde offentlighetsprincipen. Han kommer att lämna ett tomrum efter sig som jag hoppas snabbt fylls upp. För i ett samhälle som jag tycker blir allt tystare och sluter sig allt mer för granskning behövs personer som Anders R Olsson som står upp för yttrandefrihet och tryckfrihet.

???

Annons

Nya reseregler inom landstinget, det kan du läsa om på sidan A6 i dag. Personal med ”nyckelfunktioner” inom landstingets olika ledningar ska inte resa i grupp, utifall att olyckan skulle vara framme. En tuffare policy än landets ledning med statsministern i spetsen. Överdrivet eller framsynt av landstingsdirektören Börje Lindqvist, vad tycker du? Kommentera på www.smp.se.

???

I lördags förlorade Växjö Lakers hemma mot Luleå. Robert Rosén var på isen och satte Växjölagets enda mål. Dagen efter stod han på isen igen, i Alvesta. Moderklubben Alvesta SK höll öppet hus för att locka nya spelare till hockeyskolan. Över hundra barn var på plats för att pröva på hockey och för att möta sin idol. Läs mer om detta på sidan A12.

???

Oktober. Kommer inte direkt som en överraskning men ändå värt att notera, vi går mot mörkare tider. Inte mig emot, i går kunde vi plocka äpplen hos en släkting på norr i Växjö och till skillnad mot för en måndag sedan så slipper jag tejpa fast mörkläggningsgardinen mot fönsterkarmen när jag ska natta dottern, det är ändå mörkt utanför fönstret. Och kanske, bara kanske, klippte vi gräset för sista gången för säsongen i går.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons