Annons
Nyheter

En händelserik vecka

Ett par av er har fortfarande en eller ett par semesterveckor kvar.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2014

Samtidigt känns vecka 32 som veckan då hela samhället vaknar till liv igen. I Växjö firas Karl Oskar-dagarna den kommande helgen och förberedelserna är redan igång. Det laddas också för ett par stora evenemang lokalt i sportens värld.

Tisdagar betyder ridsport på Smålandspostens sportsidor. Dagens tidning är inget undantag, men i?dag blickar vi även framåt mot kommande helg. Då avgörs till exempel ponny-SM i Vetlanda, men det sker också stora saker i Kronobergs län.

Annons

Älmhult/Linnébygdens ridklubb har sina nationella tävlingar. Samtidigt är det dags för den andra upplagan av Karl Oskar- och Kristina cup på grusplanen vid Myresjöhus Arena. Smålandsposten laddar för en direktsändning på lördag och vi kommer att sända finalhoppningarna i respektive cup. Troligen blir det upp till fem timmars direktsändning från Arenastaden. Kajsa Andréen, SM-mästare för drygt ett och ett halvt år sedan, är vår expertkommentator.

De lokala fotbollslagen har också­ dragit igång höstsäsongen. Division 2- och division 3-lagen har redan hunnit spela någon omgång. Under vecka 32 är det också dags för nya matcher i smålandsserierna. Samtidigt förbereder sig länets hockeylag för en ny säsong. I slutet på förra veckan gästade vi Växjö Lakers första ispass. I dagens tidning har vi hälsat på Troja/Ljungby och senare i veckan är det dags för Tingsryd att presentera nya och gamla spelare.

På fredag är det också dags för höstens första träningsmatch. Växjö Lakers möter Frölunda i Varberg. Har du saknat hockeyn? Hör av dig till lobbyn och berätta.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons