Annons
Nyheter

Engagemang finns överallt i vårt län

Det händer alltid saker i Kronoberg och jag blir ständigt överraskad av det engagemang som läggs ner av föreningar, företag och offentliga institutioner för att förgylla tillvaron för oss andra. Här är ett axplock från det som vi har besökt i helgen.
Nyheter • Publicerad 17 november 2014

I Härlöv höll kyrkliga syföreningen i lördags en kakauktion där intäkterna gick till välgöran­de ändamål. De 60 besökarna öppnade stort på plånböckerna och köpte tillsammans kakor och handarbeten för 20 000 kronor. Reporter Stefan Fehrm var på plats och hans artikel kan du läsa på sidan A14.

På stadsbiblioteket i Växjö öppna­de man stora famnen och bjöd in alla barn till en heldag med bland annat teater, bokläsning, pyssel och sång. Fotograf Lars-Göran Rydqvists bilder från den tillställningen kan du beskåda på sidorna A10 och A11.

Annons

Reporter Bosse Vikingsson styrde i lördags kosan till Haganässkolan. Han var inte ensam, många niondeklassare som snart ska göra sitt gymnaiseval fanns också på plats på det öppna hus som anordnades. Vill du se text och bild därifrån är det sidan B2 som gäller.

EU-kommissionären Cecilia Malmström besökte i lördags Växjö. Hon utsågs för några veckor sedan till årets pristagare av Smålands akademis pris till Dag Hammarskjölds minne. Reporter Per Jodenius träffade henne för ett samtal. Resultatet av det mötet hittar du på sidan A8.

Smålandsposten kommer att fortsätta bevaka både de stora och de små evenemangen. Men vi behöver din hjälp för att få veta vad som händer. Fortsätt skicka in tips och tankar om vart vi borde åka. Och ta också chansen att själva berätta vad just er förening har hittat på. Under rubriken ”Noterat” kan ni skicka in upp till 600 tecken om vad som hände på senaste föreningsmötet.

Ha en trevlig måndag och välkommen till vecka 47.

Jens Pehrson är nyhetschef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons