Annons
Nyheter

Engagerande väder

Vid pinsamma tystnader i sällskap finns det ett ämne som alltid fungerar:Vädret.
För varmt, för kallt, för regnigt eller för blåsigt. Garanterat så kommer vilken avstannad konversation som helst igång på bara några sekunder. Här har alla åsikter.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2012

Vi har märkt det här på tidningen inte minst när vi nu har publicerat våra väderskolor. Du har väl inte missat dem? Den näst sista är i tidningen idag och den sista kommer på måndag.

Flera har berättat om hur de klipper ur och sparar eller sätter upp grafiken på kylskåpet. En kollega berättade om hur han på födelsedagsfesten fick se värden mätta med vår grafik om olika molntyper upp mot himlen: vilken variant var det i dag? Och vad kan vi vänta oss till kvällen?

Annons

Jag tycker de har varit riktigt läsvärda. Och sedan är det extra roligt när vi hör att tidningen lever vidare.

Att vädret engagerar vet vi också eftersom den dagliga vädersidan är en av de delar av tidningen som läses allra mest. Det visar sig varje gång som vi har en läsarundersökning. Nästan lika många som läser den första nyhetssidan kollar också vädret.

Jag vet inte varför men misstänker starkt att det beror på att vi bor i norra Europa – och de där dagarna med riktigt skön sommarvärme är så försvinnande få.

I dagens tidning avslutar vi också vår serie om mopperesan. Det har blivit många mil för våra mopedister. Och rätt mycket regn har de också fått uthärda. Det är vår reporter Patrik Rosell och vår fotograf Dennis Wernesson värda en extra eloge för, tre nätter i tält och en inomhus blev det för vårt reportageteam.

Jag tycker att det har blivit fem bra avsnitt med många intressanta nedslag. Tack också till alla er som hört av er med tips längs vägen – utan er hade det inte blivit några artiklar.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons