Annons
Nyheter

Ett kraftprov för häst och ryttare

21942 löpare anmälde sig till årets Stockholm Marathon. 16954 av dem stod på startlinjen i lördags. Det var rekord i tävlingens 36-åriga historia.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2014

De tävlande käkade tillsammans 44500 bananer, drack 45000 liter sportdryck och 82 000 liter vatten. Det krävs rejält med påfyllning för att klara sådana kraftprov.

En lika tuff lördag hade Charlotte Tillman tillsammans med sin tolvårige Varenne. Distansekipaget från Växjö tävlade i SM. Ritten på 16 mil inleddes klockan 05.00 på morgonen och var inte över förrän klockan 21.00 på kvällen. SM-silvermedaljören berättar mer om sin lyckade tävling på dagens sportsidor.

Annons

Sedan en tid tillbaka sammanfattar vi på sportredaktionen helgens ridsport varje tisdag. Vi har hyfsad koll på vilka tävlingar som avgörs varje helg, men är du som ryttare iväg på tävlingar en bit från länets gränser är vi tacksamma för tips. Hör gärna av er inför tävlingarna. Då kan vi hålla koll på resultatet och höra av oss om det blir vinster eller fina placeringar. Ni får också gärna mejla bilder till oss på sport.red@smp.se. Vad tycker ni om vår ridsportbevakning? Hör av er med synpunkter till mig eller till adressen ovan.

Under måndagskvällen kunde ni se ännu en direktsänd fotbollsmatch på smp.se/sport. Växjö DFF tog de tre poäng som krävdes för att återta serieledningen genom att besegra jumbon Landsbro. Växjös nya damfotbollsklubb jagar seriesegern som innebär kval till elitettan. Det kommer att bli en tuff kamp. IFK Kalmar och IFK Norrköping är två andra storsatsande klubbar som har samma målsättning.

Ni som missade vår direktsändning från Myresjöhus Arena kan nu se en repris av sändningen på smp.se/sport. Nästa direktsändning ser ni nästa fredag. Då blir det derby i herrarnas division 3-fotboll mellan Växjö BK och Räppe direkt från Sportfältet på Teleborg.

Daniel Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons