Annons
Nyheter

Falskt engagemang?

För två veckor sedan var det den stora finalen. Valet skulle hållas om en dag och vi på debattredaktionen hade våra mejlkorgar fulla med överstående debattartiklar och svar på tal som vi inte fick plats med.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010

För två veckor sedan var det den stora finalen. Valet skulle hållas om en dag och vi på debattredaktionen hade våra mejlkorgar fulla med överstående debattartiklar och svar på tal som vi inte fick plats med. Vi försökte prata med skribenterna till dessa och förklarade att de får plats efter valet. "Då är det ingen mening" blev svaret.

Under hela valperioden kom det då och då folk, väljare, som sa att de inte lyssnade så mycket på politikerna eftersom de uppfattade allt som ett enda stort röstfiskande. Politiker lovade och bedyrade att så var inte fallet. De skulle vara lika engagerade dagen efter valet som de var dagen före.

Annons

När det gäller engagemanget kring debattartiklar stämmer det inte. Vi har ringt, mejlat, hälsat på politiker och frågat vilken fråga de tycker är viktig nu och om det inte finns något de vill debattera. Men nej. Det är tomt. Vi har en debattartikel från miljöpartisten Christel Gustafsson som kommer på måndag. Men annars är det tomt.

Och det gäller inte bara politiker. Det gäller alla. Var finns engagemanget? Finns det bara då ni kan utnyttja valet som utpressning när det gäller att få vad ni vill? Det tror jag inte, så visa vilka frågor ni tycker är viktiga att jobba med nu.

Kristdemokraterna åkte hem till folk och satt vid deras köksbord i våras. De ville visa att politiker finns, inte bara i den hetaste valperioden. Hur många har en kristdemokrat vid sitt köksbord i dag?

I dag är debattsidan tom. Är det så ni fortsättningsvis vill att det ska vara? Det bor cirka 190 000 personer i Kronobergs län. Det borde finnas något hos någon som bör debatteras. Vad? Hör av er till lobbyn.

Elisabeth Anderberg

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons