Annons
Nyheter

Fantomen försvann – mitt i ett äventyr

Som tidigare nämnt är serien Elvis snart slut – alla avsnitt är publicerade.
Jag skrev då om de starka reaktioner som vi på Smålandsposten fick förra gången vi försökte ändra en serie – och det verkar som om våra läsare inte är ensamma.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2014
Foto: 

I Medievärlden intervjuas Jimmie Näslund, chefredaktör på tidningen Allehanda, om reaktionerna när de plockade bort trotjänaren Fantomen. Mitt i ett äventyr, dessutom.

Och det blev omgående läsarstorm:

Annons

”Jag anade att det skulle bli reaktioner. Men i den här positionen har man till uppgift att inte göra alla glada”, säger Jimmie Näslund till Medie­världen.

Jag kan endast lugna mig med att vi åtminstone inte plockar bort Elvis mitt i en pågående handling. Serien tar ju faktiskt slut.

Jimme Näslund är dessutom ståndaktig. För att han ska ändra sig kräver han en något ovanlig uppenbarelse:

”Då vill jag först se Fantomen här på redaktionen.”

???

Glöm inte att rösta om vilken serie du vill läsa efter sommaren. Annonserna hittar du med jämna mellanrum här i tidningen.

???

Tre journalister – Peter Greste, Mohamed Fahmy och Baher Mohamed – från engelskspråkiga Al Jazeera har dömts till mellan sju och tio års fängelse i Egypten.

De döms för att ha spridit ”falska nyheter” under protester förra sommaren. Nyheterna ska ha handlat om Muslimska brödra­skapet, som är förbjudet i Egypten sedan Muhammed Mursi tvingades bort från presidentposten i fjol. Rapporterna kommer från flera medier, i Sverige bland annat från Tidningarnas Telegrambyrå.

Fängelsedomarna har väckt skarpa protester runt världen. Tydligt illustrerat av brittiska Channel 4, som i sin nyhetssändning filmar redaktionen med igentejpade munnar.

Annons

Kolla själv på http://www.channel4.com/news/al-jazeera-channel-4-news-journalists-protest-video

Magnus Karlsson är chefredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons