Annons
Nyheter

Folk och folk

I dag kan ni läsa på sidan sex om hur Brottsförebyggande rådet, BRÅ, på något sätt vill få bort missbrukarna från teaterparken då de ger platsen en dålig bild för konferensdeltagare.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010

Konferensdeltagare och andra besökare blir säkert påverkade om de ser missbrukare som mår dåligt, det gör förhoppningsvis de flesta människor. Men vore det inte bättre av BRÅ att reagera på problemet genom att göra något åt missbrukarnas situation i?stället för konferensdeltagarnas? En viss förståelse kan finnas för dem som driver konserthuset – de har sin verksamhet i fokus, men hur tänkte BRÅ?

Vi kommer alltid att ha problem med människor som inte förstår att vi alla tillhör samhället. Vi har de som bor omkring skejtparken som vill att ungdomarna ska åka någon annanstans för de låter för mycket. Vi har längdskidåkarna på vintern som vill att fotgängarna ska hålla sig borta från elljusspåren för de förstör. Vi har de yngre biltrafikanterna som vill att de äldre ska lämna in sina körkort för de kör för sakta. Vi har....ja ni förstår poängen.

Annons

Är det så vi ska lösa problem, att flytta dem från en plats till en annan? Man kan ju undra om BRÅ hade tagit samma beslut om det skulle ha varit ett gäng med stökiga invandrare som skulle ha varit utanför konserthuset ofta, eller skulle det ha varit politiskt inkorrekt? Ska vi handla efter våra fördomar? För i så fall skulle till exempel Ica kunna hänvisa romer som kommer in i butiken till Konsum för att handla. Eller ska vi faktiskt behandla människor som individer och i?stället för att flytta eventuella problem ta reda på om det är något problem och i så fall vad som skulle kunna förbättra situationen. Vad säger du?

Elisabeth Anderberg

Elisabeth Anderberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons