Annons
Nyheter

Fotboll och politik från Älmhult

Fredag eftermiddag tillkännagav Socialdemokraterans verkställande utskott att de hade fullt förtroende för sin partiledare Håkan Juholt. Ett dygn senare hade partiordföranden berättat att han lämnar sitt uppdrag inför massor av journalister och grannar hemma i Oskarshamn. Köpcentrat Flanaden stod i centrum och kommer för alltid bli en del av den svenska historien.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2012

Håkan Juholt höll ett mycket kort tal till den samlade publiken och gjorde sig sedan oanträffbar. Tidningen Östran, som även är Håkan Juholt tidigare arbetsplats, var ensamma om att få träffa honom. De lade ut ett par rader på sin hemsida under lördagen, men sparade samtidigt en del svar till måndagens papperstidning. Att hålla på nyheter till papperstidningen funkar inte speciellt bra nu för tiden, men i just detta fall är Juholtintervjun verkligen exklusiv. Östran lär ha varit landets mest citerade tidning under helgen. Och lär bli det även under måndagen.

Direkt efter beskedet på lördagen började våra reportrar Bosse Vikingson och Emmylou Tuvhag ringa runt till lokala representanter i partiet. De vi kom i kontakt med uttalade sorg över Håkan Juholts beslut. Carina Adolfsson Elgestam, riksdagskvinna från Uppvidinge, ville dock inte uttala sig alls.

Annons

Krisen för Socialdemokraterna är förstås inte över bara för att Håkan Juholt lämnar. Nu ska en ny partiledare tas fram. Vi kommer förstås att följa det arbetet, både lokalt och på riksnivå.

Vad tror du händer med partiet? Vad betyder Håkan Juholts avsked? Hör av dig till lobbyn.

***

SMP-live var på turné under söndagen. Tanken var att sända direkt från Haganässkolan i Älmhult. Det gick inget vidare. Däremot finns det i efterhand flera timmar med sändningar från Sjöfors/Delary IF-cup. Det blir mycket fotbollssnack, men även en debatt om simhallsrenoveringen i Älmhult.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons