Annons
Nyheter

Hasselmus eller ekorre?

Mysteriet med förra veckans läsarbild, föreställande en hasselmus­ekorre, närmar sig en lösning. I går gick vi ett mejl från Leif Blomgren i Hovmantorp.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2014
Helen Andersson i Vislanda tog ännu en bild på hasselmusekorren. Förhoppningsvis hjälper den oss att artbestämma den söta gästen.
Helen Andersson i Vislanda tog ännu en bild på hasselmusekorren. Förhoppningsvis hjälper den oss att artbestämma den söta gästen.Foto: Foto

Han berättade att han var med i en inventering av hasselmöss i länet för ett par decennier sedan.

– Jag vågar därför säga att det tveklöst är en hasselmus fotografen fått besök av. Det är bara att gratulera till det trevliga och något ovanliga besöket. Något ”sötare” finns knappast, skriver Leif Blomgren.

Annons

Med Leifs expertkunskap och ytterligare en bild från fotografen Helen Andersson bör vi nu kunna artbestämma den söta gästen. Kika på bilden nedan. Är det en hasselmus? Vet du? Hör av dig till lobbyn.

Det handlar om djur även i dagens debattartikel. Centerpartiet efterlyser grön omsorg. De vill att man inför en modell med grön rehabilitering på recept. ”Allra bäst vore ju om välfärdstjänster eller regelbunden egen vistelse i naturen kunde bidra till att förebygga stress och ohälsa”, skriver Britt-Louise Berndtsson, Vidar Lundbäck och Bengt-Göran Birgersson. Vad säger du om förslaget? Skriv ner dina tankar och hör av dig till oss.

Ännu mera djur var det i helgens direktsändningar på Smålandspostens hemsida. Växjös ridklubbar samarbetade i Kristina och Karl-Oskar cup. Det har varit stort intresse att se våra sändningar från tävlingarna, både direkt och i efterhand. Via dagens spalt vill vi också tacka för det fina mottagandet vi får när vi är ute och sänder.

Nästa direktsända sportevenemang är ett par veckor bort när vi återvänder till lokalfotbollen med derbymatcher mellan Gransholm-Moheda och Ryd-Tingsryd. I väntan på det väntar många spännande tv-nyheter på Smålandsposten.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons