Annons
Nyheter

Heta julnyheter från Älmhult och Norrhult

Nyheter • Publicerad 23 december 2011

Stämningen på redaktionen när vi är en stor nyhet på spåren är så förtätad att det nästan går att ta på den. Det springs fram och tillbaka, diskuteras i var och varannan vrå. Tips läggs till aning, läggs till iakttagelser, läggs ihop till något som kanske möjligtvis nog troligen faktiskt måste stämma. Och att sedan få allt bekräftat är jackpott och bättre än vilken klapp som helst under granen i morgon.

I dagens tidning är den stora nyheten naturligtvis Ikeas och Linnéuniversitetets miljardsamarbete, som vi skriver om både på ledarplats och på nästa uppslag. Strax för klockan två i går webbade vi ut den första texten. Vid halvfyra kom pressmeddelandet. Behöver jag tillägga att vi var tämligen nöjda med vårt nyhetsarbete?

Annons

Men det behöver inte alltid vara nyheter av den digniteten man går igång på. Känslan att veta något ingen annan vet, man inte borde veta riktigt än och att kunna vara först att berätta hela historien för våra läsare är skön i sig.

I vår Fredagsbilaga kan ni i dag läsa om varför Thorleif Thorstenson efter 50 år nu beslutat att lägga ner sitt dansband Thorleifs. Också, när vi fick nys om den, en nyhet som höjde pulsen och fick igång adrenalinet lite extra. Snabbt ut med en första version på webben och ett par samtal senare var hela artikeln klar. Oavsett vad bandet sjöng om i sitt genombrott 1972, så lär det gråtas en och annan tår i dansbands-Sverige i dag.

Artisten Eric Saade har väl aldrig varit först med det senaste och är sannerligen ingen okänd artist bara de verkligt initierade känner till. Att han i går fick julruschrusiga Växjöbor att stanna upp för en stund med sitt gästspel på Grand Samarkand är ingen hemlighet vi kan ståta med att vara först med. Men Sven Elofsson vimlade glatt bland jullovsfirare och julhandelsstressade och frågan är om han inte lite klädsamt rycktes med av musiken också. Är man Popular så är man. Läs vimlet på sidan A16.

Fler nyheter i dagens tidning? Absolut. Det är bara att bläddra vidare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons