Annons
Nyheter

I dag tar vi modet till en ny arena

Normalt ser vi dem svettiga och andfådda och kanske till och med lite leriga på eller vid sidan av fotbollsplanen. Laddade och taggade innan avspark, slutkörda när slutsignalen går. Jublande efter en seger, sura och vresiga efter en förlust.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2012

Men Denis Velic, Stefan Karlsson, Josefine Rydle och Anna Hjälmkvist är inte bara Österspelare, de är numera modeller också. I dagens Lördagsbilaga hittar vi dem på hemmaplan, på Myresjöhusarena. Fotbollskläderna har fått stanna i omklädningsrummet. Motståndarna likaså. Varken avbytare eller linjemän syns till och de enda (smak)-domare som kallats till stilmatchen är ni läsare. I höstens stora modetema är det just Österkvartetten som agerar modeller. Och som de gör det! Kolla in Johanna Ursjös fina bilder i bilagan, där ni även möter Yvonne Dalin-Volsing, som fick Tingsrydspolitikerna att ändra sig i frågan om kylmat och Karin Dahlby, som hjälper sina kunder att förstärka sin personlighet med rätt slags kläder.

På kultur&nöjes-redaktionen pustar man ut. Oktober är som alltid en intensiv evenemangsmånad. Det är mycket som händer. Mycket vi vill bevaka, mycket vi tvingas välja bort. I dagens tidning blir det en recension av ”tankeläsaren” Henrik Fexeus senaste föreställning och i måndagstidningen såväl stråkkvartett som kuplett. Dessutom tar förstås alla nobla spekulationer tid och kraft. Det är ett roligt, men krävande jobb, att inför, under och efter bevaka tillkännagivandet av nobels litteraturpris. Årets vinnare, kinesen Mo Yan tillbakavisar i dagens tidning de kritiker som stämplar honom som regimvän och säger bland annat: ”Jag tror att många av mina kritiker inte har läst mina böcker. Om de hade gjort det skulle de förstå att de är skrivna under stort tryck”.

Annons

Valet av Mo Yan som pristagare är inte okontroversiellt och även norska nobelkommitténs beslut att tilldela EU årets fredspris är omdiskuterat.

Vad tycker du om årets vinnare? Bryr du dig över huvud taget om Nobelprisen?

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons