Annons
Nyheter

Ibland blir det för bra

Drömmen för alla idrottsintresserade länsbor är snart verklighet. Om tre månader finns det en ishockeyarena, en ny fotbollsarena, en ny innebandyarena och en ny friidrottsarena i Växjö. När andra tar semester fortsätter byggjobbarna sitt arbete för att få allt på plats. Många högtidsstunder väntar för den som gillar sport.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2012

Men ibland blir det för bra. På dagens sportsidor skriver vi om ”superlördagen” den 3 november. Då krockar fyra stora evenemang med varandra i Arenastaden.

Superettan i fotboll avslutas med Öster-Hammarby.

Annons

Växjö Lakers möter AIK i elitserien.

Svenska landslaget spelar innebandy i Fortnox Arena.

Och i Tipshallen samlas tusentals hundar med husse och matte för den årliga utställningen.

Polisen befarar parkeringskaos och har begärt att Växjö Lakers flyttar sin match eller byter motståndare.

Just parkeringsproblematiken är det som skapat mest debatt kring Arenastaden hittills. De beror förstås bland annat på att stora delar av området varit byggarbetsplatser under de senaste åren. Återstår att se hur allt blir när det väl är klart.

Har du synpunkter? På parkeringssituationen, sporten eller satsningen i sig? Hör av dig till lobbyn.

Hösten blir invigningsrik i länet. SMP-live planerar att finnas med på flera platser när banden klipps och de första matcherna spelas. Annars är just nu ett kort sommaruppehåll för våra direktsändningar.

Öster har semester i fotbollen, men när de drar i gång igen väntar förstås nya förhandssnack. Vi kan också utlova fler politiska debatter och andra specialsändningar.

Vad vill du se i SMP-live till hösten? Hör av dig till mig.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons